Titel: 198. De döda må vila i fred.

Socken/stad: Torp

Kyrkoherden i Torp prosten Johannes Huss avled den 3:e juli 1834. Johan Persson i Nordanede, flyttad till Österhångsta 1847, har för sina efterkommande berättat, att då han år 1838 "gick och läste", en av hans "läskamrater" en dag tog sig det orådet före att stiga upp på hällen över prosten Huss grav och där stampa och sparka samtidigt med det han yttrade dessa fula ord: Här vilar prosten Huss.
Kyss mej i - ett litet okuss. Just som pojken därefter gick ner från gravhällen, visade sig en vit skepnad på densamma.

Torps Hembygdsförenings Folkminnesuppteckningar, nr. 95-205, gjorda i början av 1930-talet.